1,5 kg med Fresia

Siste økt med planting av overvintrede knoller og løker.  Fikk nesten plass til alle fresialøkene i 3 store potter.  Det er altfor mange til at jeg gidder telle dem, så det ble vekt istedet.  De skal få stå i potter hele sommeren, og blomstene blir brukt til buketter etter hvert som de kommer.  Godt med lecakuler i bunn for drenering, halvparten med kukompost (med 80 % ku og litt hønsegjødsel og torv) og resten av potta med plantejord.  Med så god jord kan de stå tett i tett. :biggrin_wp:

Jobben med å få ned bobleplasten, som har vært isolering i drivhuset, er i gang.  Andre sesong med samme plasten og det ser ut som om den kan brukes i mange vintrer.  Må bare passe på at den er helt tørr før vekkpakking. Jeg tror vi er sent ute med å ta ned plasten i år, men det har vært kaldt og surt lenge.  Nå har kuldegradene reist sin vei regner jeg med.

Det første som da må skje er å få plantet tomatene over i sine store potter ute i drivhuset. De har det bra inne, men trenger snart å få komme på sin endelige plass og få støtte og oppbinding. Det er allerede blomster på noen. :mrgreen_wp:

2 comments to 1,5 kg med Fresia

  • Elsa

    Jeg har heller ikke tatt ned bobleplasten i drivhuset enda. Må tømme hele drivhuset for planter så jeg kommer til å få tatt den ned. Litt av en jobb når drivhuset er smekkfullt av planter.

    Ha en fin helg :o)

  • Erna Kari

    Drivhuset er fullt med planter, men ingen av hyllene som er ibruk nå er festet i drivhuset. Hyllene som er festet i veggene er bak plasten og jeg ser fram til å kunne ta de i bruk, trenger plassen. :rolleyes_wp:
    Mannen sier det er ingen problemer med å ta ned plasten selv om det er fullt. Så da er det greitt for meg. :lol_wp:

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Arkiv