Endelig litt varme i lufta

Jeg er ikke kravstor etter å ha budd i Bodø i flere tiår, men idag var første dagen med lettkledd vær i år. Det er seint.
Det blomstrer overalt nå, så ingen klager på vårblomstringa. Dagens blomst ble en staude med det vakre navn Glaucidium palmatum:

Vanskelig å få frem den vakre lillafargen på blomstene

Ellers har kall’n vært på jobbreise (med bil) og kunne stikke innom Lundmo Planteskole i Utskarpen, Rana. Jeg hadde sendt med en ønskeliste uten å vite hva han hadde, men det ble bra treff for jeg ble den lykkelige eier av: Lewesia tweedyi(Praktlewesia), Meconopsis baileyi «Hensol violett» (fiolett søstervalmue), Monarda «Torunn» (hestemynte, teplante), Podophyllum hexandrum(Himalayafotblad), Saxifraga x arendsli «Anneli» (rød hagesildre), Anemone sylvestris «Elise Feldmann» (fyllt skoganemone, setter ikke frø og blir derfor ikke så spredningsfarlig som den vanlige skoganemona, har hatt den før men ble borte ved ombygging av bedet).

Lundmo planteskole har mye og kan absolutt anbefales, kall’n var imponert for han leverte bare min liste og fikk øyeblikkelig svar på hva som fantes på utsalget. Det var bare to bom.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Arkiv