Fullt i drivhuset og inne

Venter på litt bedre og mer stabilt vær.  Nå har det vært kuling, godvær, regnvær, hagl, kaldt, varmt skiftende fra time til time.  Har mange planter som venter på å begynne tilvenninga til utelivet, slik at de er klare til utelivet fra ca 20 mai.  Snør det ikke da kan alle plantene ut for sommeren.  Aldri hatt sen og overraskende  frostnatt her.  De store fuksiane har stått ute en stund allerede, og bare en natt fikk de ett teppe over seg, da viste temperaturen minus 0,7.

Dagens bilde er fra drivhuset, det begynner å bli fullt der nå.  Ennå er det greitt, men alt er i full vekst nå og det blir tettere for hver dag.

Høyre side i drivhuset

Venstre side i drivhuset

Inne er det like mange planter under drivhuslamper og takvindu. Paprika, chili, tomat og agurk er klare til å ta over i drivhuset. De tidligste georginene er begynt å blomstre og klare for å blomstre gjennom en nordnorsk sommer til frosten kommer. Det er altfor mye arbeid å bære georginene ut og inn for tilvenning, så de blir plassert fremst i garasjen og så blir garasjeporten opna og lukka etter behov, til de er klare for utendørslivet. Når jeg selv ikke kan bære og herje med slikt, så må en bruke de metodene som er enklere og som de må hjelpe meg har tid til. De har fungert godt i åra før.

1 comment to Fullt i drivhuset og inne

  • primula

    Så flotte planter du har i drivhuset! Hos meg er de ikke kommet så langt, men så bør jeg heller ikke plante ut før uti juni en gang. Rart å tenke på at det er så stor forskjell på Bodø og Målselv hvor jeg holder til. Her er snøen ikke helt borte enda selv om jeg fjerner litt hver dag nå. Antar at du har grønn plen og en del blomster i hagen nå. Litt misunnelig, men jeg vet jo at det ordner seg etterhvert, så jeg holder ut -og finner stadig nytt liv som titter fram. En deilig tid dette her. Ha en fin vår! :-)

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Arkiv