Amaryllis

I lag med vårløkene som ble importert i høst, ble det også med noen amaryllis. Noen av dem ble satt på et kaldt loft for å bremse på veksten, og de kommer i blomst nå. Første stilken kom med 7 blomster og de liver opp i stua nå som vinteren har festa grepet igjen. Løkene var kjempestore og det ser ut som det blir 3 stilker på hver, så det blir mye blomster av en løk.

Amaryllis "Sydney"

3 comments to Amaryllis

  • Nydelig blomst på amaryllisen din. Du har nok fått kvalitetsløk, når de får tre blomsterstilker. Flott å bruke i vase også.

  • Erna Kari

    Denne vart så høg og topptung, at å sette den i en stødig vase var nødvendig. Det blir bare tull med plassen oppå 1 løk når neste stilk holder på å sprette ut. Erfaringen min er at de holder like lenge i vase når de først har kommet i blomst. For det tredje så er vasen penere enn de store pottene på salongbordet. :-)

  • Flott amaryllis! Jeg har nå blomster på amaryllisen fra jula 2009. Trodde den skulle være rød, men det viser seg at den er hvit. Den har fått større potte og vil bli tatt bedre vare på, egentlig godt gjort at den blomstrer, med den stemoderlige behandlinga den har fått – overgitt til skjebnen i et loftsvindu. :-)

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Arkiv