Bygge tak eller anlegge dam

Er nesten begynt å bli pessimist, kanskje en må tilpasse seg våtere somre.  Kanskje bedre med tak over blomstene, dam er det nok av og  jeg har  lite vannplanter.  Av plantene jeg har er det bare bekkeblomen og sverdirisen som liker å stå i vann iblandt. Begge trives godt i år.

Det er meldt opphaldsvær og muligheter for sol i morgen, og varsel om store nedbørsmengder igjen på torsdag.   :worried:

Asarinaen er kommet med sin første blomst (i drivhuset), og det er en stor og kraftig plante med masse knopper.  Jeg har agurk i sørenden i drivhuset som nå klatrer under taket mot nord, og fra nordsiden i drivhuset kommer Asarinaen klatrende i snorer under taket. Under der står solsenga, og det ser faktisk ut som om i år skal jeg lykkes med både vakre blomster og mat i taket.  Skulle kanskje vært druer under taket, men det må bli senere.

For å beholde optimismen må en finne det positive:

Tanacetum coccineum "Duro"

Rosekrage Tanacetum coccineum "Duro"


Rosekragen ble sådd i 2007 og blomstret allerede første året. Nå har den vokst seg til i store tuer. Absolutt en staude å anbefale, den står også bra lenge i vase.

Madia elegans "Swirly Sue"

Madia elegans "Swirly Sue"

Vet ikke om noe norsk navn, det er en sommerblomst (ettårig) og klarer å blomstre i regnvær. Vet ikke om den liker seg i bukett for har bare prøvd den på badet og det ble nok for varmt(for stor forandring)


1 comment to Bygge tak eller anlegge dam

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Arkiv