Nesten en frostnatt

Vi slapp unna frost, men ikke sikkert alle i Bodø var så heldige.  Sjelden vi får det så kaldt på denne tiden, men det var typisk overgang fra drittvær til strålende sol og med en rimelig kaldt natt i værskiftet.  Alt ute greide seg bra i vind og etterhvert kjølig natt, selv om det var en del planter i for småe potter som veltet i vinden igår. Heldigvis har jeg ikke satt ut Flittige Lise ennå, den fryser ihel i plussgrader. Tulipanene er nå kommet igang og det er stadig nye grupper i blomst.

Da det roa seg med været igår ble disse utvalgte «modeller»:Tulipan

Tulipan ukjentTulipan "Florosa"

Noen tulipansorter kommer godt igjen år etter år. Andre blir det litt mindre blomster på hvert år til de er borte. Andre «hviler» og så slår de til igjen en vår, like flotte som de var første året. Bak huset blir «småløker» nedgravd, og det er rart hvor mange av de som blomstrer etterhvert. Idag startet avfallsselskapet, IRIS, salg av kompostjord og da ble «bingen» fyllt opp. Har såvidt fått begynt å plante der. Det er ett rimelig stort bed og det blir plass til mange sommerblomster, og det er vel plass jeg trenger når jeg ser på det som venter på utplanting. Skal ikke ha flerårige der første året for jeg regner med at jorda synker isammen. En som fikk mer jord til røttene i «bingen» idag var noen pyntekorger:


Pyntekorg "Candy Stripe"Cosmos bipinnatus «Candy Stripe» er det fulle navn. De var sikkert 70 cm høy nå, og i altfor liten potte, men blomstret har de gjort en stund. Fin til buketter, står bra i vase.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Arkiv