Kaldt ute, blomster inne

Første fiolen blomstret idag. Egentlig har jeg tenkt å ha de i en verandakasse ute snart, det må bare slutte å snø og krype over null grader.

Fiol Erlyn

Alltid tidlig ute og tåler litt frost

Helt greitt at den begynner å blomstre nå, så kommer den godt igang før den må ut i «kulden». Når en setter de i en verandakasse så kan en sette de under tak eller eventuelt putte de i drivhuset, hvis det skulle komme ille vintervær igjen. Det ser ut på værmeldingen som om det skal snø en uke til, og siden vi har hatt barfrost i mengder i vinter er telen djup. Da er det kanskje en fordel med at det er tynt jordlag her før en kommer ned på steimassene. Telen slipper sikkert fortere da, særlig for det er så godt drenert. Er ingen ekspert på tele, men det er min teori. Vanlige sommerblomster og georginer skal ikke ut før etter 20. mai likevel. Det er min grense for å unngå overraskelser for de plantene som ikke tåler en frostnatt.

2 comments to Kaldt ute, blomster inne

  • Så koselig med blomstrende fioler allerede nå. Har du sådd de selv, i så tilfelle ganske tidlig da?
    I dag har det vært ca. 3 grader her hos oss, regn og skodde. Det fristet ikke å gå ut i drivhuset engang.

  • Erna Kari

    Fiolene er sådd 10 januar, sår så fort jeg «kan» etter nyttår. Fiolene skal blomstre tidlig slik at jeg kan sette ut noe hvis været tillater det. Dette er ikke året, men fiolene holder seg pent i potta (ikke høye eller breie) og kan stå inne lenge. Fiolene var en gang «Erlyn», men har nå brukt egenhøsta frø i en del år så kanskje det ikke er helt likt utgangspunktet lenger. :lol_wp:
    I år er de ikke på det tidligste da været har vært noe kaldt eller overskya, som gjør at jeg tar på meg ekstra genser før jeg går opp til plantebordene på loftet.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Arkiv