Video av anemone med klovnefisk

23. mars 2010 Oppdatering: Anemonen er en Heteractis magnifica og har budd i dette akvariet siden 2003. Takk til Erik som var tidligere eier.  Denne sorten anemone skal være vanskelig å holde i live, akkurat dette eksemplaret vet ikke det. Den kom til Bodø fra Singapore.

Siden vinteren ikke slipper taket, får en kose seg med det som minner om sørligere strøk. Jeg har fått ett forslag på hvilken anemone dette er ut fra ett bilde, men legger ut videoen i håp om sikrere identifikasjon. Anemoen og klovneparet ble kjøpt ilag med akvariet og kom til oss våren 2005. Hvor lenge akvariet hadde stått før det, vet jeg ikke. (dårlig hukommelse)

[kaltura-widget uiconfid=»535″ entryid=»0_n4d6aj46″ width=»400″ height=»330″ addpermission=»» editpermission=»» /]

 

 

 

De to klovnene og anemoen har trivdes godt hele tiden. Anemoen kan godt sluke en reke til middag (vanlig reke kjøpt på kaia), men siden den er stor nok får den mindre mat nå enn før. Den er effektiv og karrer til seg mat når vi forer fiskene. Anemoen har alltid stått på samme steinen og samme plass (var samme plass i karet før flytting for 5 år siden også. Den liker tydeligvis god strøm, for den har sett bedre ut etter vi oppgraderte pumpene i karet. Nå ser vi på anemoen (den begynner å flytte på seg) når pumpene må renses. For noen år siden begynte den å flytte seg til høyre og tok da kjapt livet av koraller som stod midt i karet. Men no har den steinkorallen som står ved siden overlevd (og vokst noe) over levd mer enn to år. Det er neslegift i tentaklene og jeg får sår hud hvis jeg kommer borti den, men klovnefiskene er tilvent giften og tåler å bu der.

Mjukkorallen som står bak anemoen vokser fort og må beskjæres (stor skarp kniv må til og det er en ekkel sak å skjære i), den korallen tåler anemoen og anemoen flytter seg litt når den blir for påtrengende. Fram med kniven.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Arkiv