Dagens blomster

Heldigvis er det noen potteplanter som blomstrer nå også, bla disse to:

clivia

En trofast cliviaCliviaen er en gammel plante (eller dette er en avlegger av den?) blomstrer flere ganger i året. Står ute om sommaren og blir aldri passet nok på at den ikke får for mye sol, så hver høst blir stort sett alle blad fjerna fordi de er stygge(solbrente).Amaryllis Papilo

Amaryllis Papilo

Jeg trodde alle amaryllisene hadde blomstret, men hadde glemt at jeg hadde denne, den blomstra ikke ifjor.

Endring:Amaryllisen hadde fått feil navn og er nå endret fra «Lima» til «Papilo».  Her er ett bilde av Lima som ble borte ute.  Naboen fann de om våren (vekkfrosne), hun hadde vært med på letingen om høsten også.

Amaryllis Lima

Amaryllis Lima

Amaryllis «Lima» er noe annerledes i blomsten enn de «vanlige» amaryllisene.

Såliste 2010
Ny såliste er lagt ut for 2010. Det er sådd «mye» allerede. Blodbeger har spira bl.a. Så det blir sikkert samme kaos som hvert år utpå våren, når det begynner å vekse seg til. Nå er det såpotter på badet (varmt og lys), oppå kjøleskapet (vanlig spiring), oppå brødristeren under kjøkkenskapets lysrør (vanlig temperatur og lyst), i en hylle i stuen (var fullt oppå kjøleskapet), og selvfølgelig i drivhuset de som tåler eller må ha det kaldt før de spirer til våren. Det som har spira får plass under drivhuslys oppe i 2 etg. etter hvert.

I akvariet som ble forgifta er det ro igjen, og temmelig stusslig med bare tre fisker. Men det er vel best å vente en stund for å være sikker på at alt er i orden med vannet. Det at en har flyttet og romstert på stein og sand kan også medføre algeoppblomstring eller lignende uønskede ting.

Nå er det bare å vente på Ask og håpe at drivhuset overlever stormen. Den kommer antagelig fra verste kanten denne gangen. Spørsmålet fra mannen i huset var om han skal sette ut søppelspannet i morgen før han drar, det er tømmedag.

2 comments to Dagens blomster

  • Sigrid

    Så fin den Hippeastrumen din er :-) Men det er nok Papilio ikke Lima. Lima ser sånn ut: http://www.bulbsociety.org/GALLERY_OF_THE_WORLDS_BULBS/GRAPHICS/Hippeastrum/cultivars/H_Lima/Lima.html

  • Erna Kari

    Sigrid, du har helt rett i at dette er Papilio Butterfly. Ble overrasket over blomsten, for var sikker på .at jeg bare hadde hvite og røde fra Plantasjen etter 2008 Var sikker på at Lima hadde lidd samme skjebne som de andre som ble igjen ute (ingen fann igjen amaryllisene om høsten i 2008) Men hadde helt glemt at jeg kjøpte en stk Amaryllis i høst. Skriver alt opp så hadde nok funne den på løklista til våren, når jeg skulle sjekke om de nye tulipanene kom opp.
    Har no greid å ordne klikk på bildet for å få det større også.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Arkiv