Glimt fra ferie på Kreta

Ferien var 14 dager i månedsskiftet september/oktober.  Vi har vært på Kreta på samme tid om høsten to ganger før: første gang med nydelig vær og andre gang med 12 dager regn (mye regn for 3 års siden).  Heldigvis fikk vi finværsvarianten denne gang.   Hotellet var ett stort anlegg og faktisk fullstendig framkommelig med rullestol overalt.  Det var 5 basseng og bare til ett av dem var det trapper.  Beste av alt var at jeg kom meg ut av hotellet og hadde noen restauranter å velge i uten løfting. Det innebar livsfarlig kjøring i gata da, for fortauene er absolutt håpløse for rullestol.  Håper at refleksene gjør at bilene ser meg.

Vi hadde leiebil og fekk tatt noen turer rundt på øya.  Første turen gikk over øya til sørvestsiden til en ganske så fin strand.  Veien dit  var svingete og smal og innimellom med god (luftig) utsikt .  Veien gikk innom landsbyene og en fikk sett litt av det vanlige livet på nært hold.   Spesielt noen plasser var det mye blomster både hengende ned mot veien og det var fullt opp av potter med blomster.  Til og med noen verksted var pyntet opp med store potter. Målet for turen var Elafonisi som så vidt jeg skjønte var navnet på øya rett utom stranda.  Det var klart vann og så grunt at en kan va over til øya (om enn ikke i tørr shorts som sønnen prøvde på).  Jeg holdt meg på land.

Lekker strand og og fint vann (med fisk)

Lekker strand og og fint vann (med fisk)

En annen tur var opp til Samariakløften (ingen ville gå ned) og på veien dit lå det en botanisk hage som kanskje er verdt ett besøk. Som jeg regna med på forhånd, var det en smule for bratte stier for meg. Men spisestedet virket bra (for tidlig for lunsj for oss). Som representanter fra parken en blomst som jeg ikke aner hva er:
blomster

Fra samme parken favorittdyret til min datter i denne ferien:

Liten, nusselig og meget rask firfisle

Liten, nusselig og meget rask firfisle

Ellers traff vi mange dyr i veien. Hunder og katter som levde farlig og geiter og sau overraskende i svingen. På samme tur traff vi på disse urørlige på tur oppveien:
sau [800x600]

Da vi senere på dagen kom nedover igjen, var det mange flere og uro i rekkene. Det var vel blitt mer skygge og bedre forhold. Noe annet vi lurte på var hvorfor det kretsa så mange rovfugler over hovedveien(ca motorvegstandard innimellom) som gikk på nordsiden og øst-vest på øya. Kanskje ga veien god tilgang på åtsel?

Mann og barn var en dag til Knossos (rekonstruerte ruiner av ett palass fra det minoiske kulturen, 1500 år f.kr.) Alle tre (godt voksen, 18 år og elleve år) syntes det var brae ruiner. Så da bør det være en fin plass å besøke (ikke for rullestol).
Vi budde i Platanias i ferien, og det er vel så turistaktig som det kan bli. Men så sent på sesongen er det mindre folk og kreterne er hyggelig og pratsomme. Det blir nok flere ferier der. Dessuten så vi ble vi møtt av naboen ved hjemkomst og kommentaren ved vårt spørsmål om nytt: Her har det regna. (nedbørsrekorder i september)

4 comments to Glimt fra ferie på Kreta

 • Elsa

  Å nå fikk jeg lyst å reise tilbake til Kreta og Platanias. Det er der jeg har bodd de gangene jeg har vært på Kreta og trives utmerket der.
  Kreta er en fantastisk øy og i slutten av august setter jeg kursen tilbake dit :-)

 • orchis

  Aldri vært på Kreta, men kanskje en dag…
  Blomsten heter Celosia argentea var. cristata.
  Ha en fin uke.

 • Erna Kari

  Først takk for navnet på blomsten orchis. Bladene minte meg om noe, men den lignet ellers ikke helt på den Celosia plumosa jeg hadde i sommer. Det stod sikkert navn på plantene der, men fotografen husker ikke alt. De andre han hadde tatt bilde av kjente jeg mer eller mindre igjen.
  Elsa, jeg er ganske sikker vi drar tilbake neste høst, jeg har savnet høstturen de forrige to årene. Forlenger sommeren. Er bare avhengig av at det går direktefly fra Bodø.

 • Toril

  Hei,

  Hvilket hotell var det som var bra tilrettelagt for rullestol? Jeg planlegger nemlig familieferie med en rullestolbruker, og er veldig interessert i tips!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Arkiv