Berging av planter fra høstregnet

Det ser ut som om september skal ta igjen for tørrværet  over til kuling og regn igjen. Nå ser en godt hva som fortsetter å blomstre om det regner og regner.  Ellers var det bare å konstantere at det hadde blitt for vått i noen potter(for dårlig drenering eller altfor mye nedbør) og georgineknoller måtte berges fra drukning og forråtnelse. Tobakksblomstene var vel ferdigblomstra før det evigvarende regnet, så der var det bare å tømme pottene.  Diverse amaryllisløk skal også få sin hvile nå noen uker, ser ut som løkene har vokse seg bra til igjen for å gi nye blomster til vinteren. :thumbup_tb:

Det er for så vidt greit å få inn noen av georgineknollene også, det tar jo litt tid å få tørket de og hvis alt kommer inn samtidig  (som ifjor) blir det litt fullt i stue og vaskerom :twisted_wp:.  Pottene skal også vaskes og tørkes før de havner i vinteropplag, lite tørk ute ifølge værmelding.  Jeg lurte litt på om mannen mente noe med å si at nå var det 39 potter att ute (utenom drivhuset) . Kanskje det var bra jeg fikk gitt bort så mange georginer i vår. :-P

Jeg er stor fan av Flittige Lise, hvis det bare holder seg over 4 grader så er de trofaste.  Trenger ikke sol heller og kan klare seg i liten potte såsant det blir vannet nok.  Denne står ved inngangen og var ikke heldig i lotteriet om stor potte.  Den har fått vann kvar gong jeg gikk forbi, og siden den ikke får sol har den berga.  Se på pottestørrelsen, jeg blir imponert over slik iherdig blomstring:


Flittige Lise

Flittige Lise

2 comments to Berging av planter fra høstregnet

 • Den planten er da helt utrolig! Og jeg som aldri våger meg til med sorten fordi jeg tror den er vanskelig. Fantastisk flott er den!
  Lykke til med redningsaksjonen. Her er det like gale.
  Ha en god dag.

 • Erna Kari

  Takk for skryt :D
  Min erfaring er at Flittige Lise er lettvint og utmerket der sola ikke rekk frem. Blomstrer i dårlige somrer også. Den bruker lang tid fra spiring til den begynner å vokse, også sprett den i været.
  Været fortsetter og stadig nye potter får komme inn til veggen (regnskydd) og inn i drivhuset til det slutter å regne en gang :yell_tb:
  Ha fortsatt en god høst.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Arkiv