Det er vått

Ser kanskje ut som om det lovede opphaldsværet er i anmarsj og at det kan bli litt uteliv i helgen. Det var årets siste sommerdag på mandag, en riktig goddag til å være Bodø. :lol_wp: Onsdag kom den godt varsla stormen, og vi hadde fått stabla det nødvenige inn i drivhus og garasje (noen planter i potter og lette uteting) Stormen gjorde ikke noe særlig skade i hagen denne gang, regnværet venta i stor grad til det verste vinden hadde gitt seg. Første høststormen ifjor kom i litt verre vinkel og la alt flatt. :?

Ett bilde fra ettermiddagen onsdag som iallefall viser hvor grov sjøen kan bli her på kort tid.

Bra småbåtene var dradd godt på land i år

Bra småbåtene var dradd godt på land i år

Ifjor var det noen småbåteiere som ikke hadde tenkt nok før stormen sist i september.
Drivhuset vart stappa fullt med planter, noen for å få vern mot vind og noen potter for vern mot store nedbørsmengder. Det har regna godt etter stormen også og det er nedbøren som gjør at hagen ser trist ut nå. De store pottene med duftgladioler og fresia er tømt for i år og løkene tatt inn for tørking før de blir pakka vekk for vinteren. De var ferdigblomstra og greitt å få gjort unna litt vinterlagring før det blir nødvendig å ta inn georginene og andre knoller. Georginene tåler høstvær og kan stå ute lenge ennå hvis det ikke blir tidlig frost.

Som representant for typisk plante som ikke bør få storm på seg, er engletrompet med blomster og masse knopper:

Liten stikling i vår, nå stor og kraftig

Liten stikling i vår, nå stor og kraftig plante

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Arkiv