Alpeklematisen utvist

Hva må gjøres i dag sa min mann etter frokost ute i solen.  Alpeklematisen må vekk fra paradeplass på husveggen og få ny plass ved et tre bak huset, sa jeg.  Ja det er vel enkel sak var svaret.   :lol:

Så det som ble gjort idag (bortsett fra at jeg fikk mer brunfarge av å se på   :D var å klippe løs (av) alpeklematisen, få den ned av veggen, prøve å skille den fra klatrerosen (eller kanskje villrose), og få roten adskilt fra murveggen og dreneringa. I tillegg måtte han holde orden på hvilken plante i nærheten som skulle fares pent med og hvilke som skulle opp med roten i tillegg til klematisen. Blant annet kraftige påskeliljer som skal tas vare på (sikkert noen som vil ha løker til høsten), orientalske valmuerøtter som skal utslettes(planten er forsøkt flyttet fra plassen for flere år siden, dvs den ble både flyttet og værende igjen.

Så nå er klematisen i nedklippet tilstand plantet ved en rogn i «skogen», klatrestativet er reparert og oppe på veggen igjen. Påskeliljene er tatt i forvaring, så med påfyll av god jord er det klart for kanariblomkarse som årets klatrer i høyden og tre stokkroser som skal bruke denne sommeren til å godgjøre seg for å gå i høyden neste sommer.

Blomsterknoppene på orientvalmuen er satt i vase. Dette er ikke den før omtalt fylte oransje, denne er enkel oransje og ikke riktig så ille til å spre seg, bare nesten. :?

Så er det bare å rapportere at Steigenliljen og en Brannlilje (ante ikke at den var «der») ble samtidig de første til sprette ut av liljene. De brann liljene som bruker å være først er sterkt kuet av fylte oransje valmuer.
Nå er det bare å glede seg til atter en dag ute i solskinnet i morgen. :thumbup_tb:

2 comments to Alpeklematisen utvist

  • Så flott at denne nå er flytta, litt stor til husveggen var den jo. Den blir sikkert kjempefin klatrende i et tre tenker jeg. Høres flott ut med kanariblomkarse og påfølgende stokkroser neste år. Skal ta meg en tur å se når førstnevnte får vokst seg litt til.

    Signe

  • Erna Kari

    Kommentaren din havna som spam? Var ikke meningen, spamfunksjonen har fungert supert fram til nå ( er nok spam). :rolleyes_wp:
    Tja husveggen er stor nok, men kjekt å kunne sjå ut av vinduene utpå sommeren. Blir etterhvert liljer å lukte og se også. Velkommen er du!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Arkiv