Lus

Så kom den i år også. Lusa dukker opp før eller siden, forhåpentligvis senest mulig. Nå var det på en plante under vekstlysa på loftet. På en Sløyfestråle som stod bakerst, og derfor ekstra vanskelig å oppdage den ubudne gjesten. For de som ikke kjenner planten har den masse små smale blad blad, slik at det er ekstra lett for lusa å gjemme seg. Jeg har etter tidligere håpløse erfaringer vært nøye med å se etter lus på småplantene. Oppdager en det ikke i tide, kan det bli litt av en vaskejobb. Nå er 3 planter skyllt og satt under lyset på badet i karantene(tomt for andre planter der nå).

Siden jeg har vært plaget med lus på overvintrede fuksia, tok jeg i år og ribbet dem for blad og skylte dei før innsett i drivhuset. Lus har jeg ikke sett ennå i drivhuset, men bladløs fuksia bruker fryktelig lang tid for å komme med nye blad etter vinteren. Så jeg vet ikke om jeg skal gjøre det likedan til høsten, i alle fall ikke med alle.

2 comments to Lus

  • randine

    Av alle ekle ting synes jeg lus er det værste :-S . Håper du blir kvitt udyra…

  • Erna Kari

    Har nistirra på plantene idag og ikke funne nye lus, må bare ikke glemme å fortsette å nistirre fremover. O-)

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Arkiv