Når snøen forsvinn dukker det opp litt av hvert

Årets variant av hva som ikke ble gjort i høst, var en ny vri.  Nabofruen banket på vinduet og visste fram hva hun hadde funnet bak huset vårt.  Hun hadde sjekket det opp for hun forsto ikke hva som kunne blomstre der helt innmed veggen.  En pepperkakeboks stappfull av krokus var det:

Gjenglemt fra i fjorvår

 

Forklaringen er enkel, for hver vår når sommerblomstene skal ut i bedene, så blir det gravd opp mengder med avblomstra vårløker for å gi plass. Vårløkene blir plassert i bøtter, potter og de små løkene i isbokser. De blir jordslått og satt under tak bak inntil veggen der regnet ikke når fram, for å visne ned i ro og mak. Ifjor ble løkene stående bak huset til høsten kom og det var på tide å få de i jord igjen. Denne boksen ble sikkert ikke oppdaga fordi den var mørkebrun og gjekk mer i ett med bakken. Takket være stadig snøkov har det kommet nok vann til at de har våkna til liv. Planteavstand på minussida, her er iallefall de gule planta i høgda, men opp og fram kommer de.

Får passe på at det bare blir brukt hvite isbokser i år, de vises godt på bakken.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Arkiv