Novemberblomstring

Nå er det klart ute for vinter, rent bortsett fra en «del» store potter som skal vaskes. Alt av potter er tømt, knoller og røtter som skal overvintre frostfritt, er tørket og pakket  ned i tørr sagflis i isoporkasser og satt i drivhuset som er isolert med bobleplast og skal ha frostsikringsovn i vinter.  «Pelliser» og engletrompeter skal få bu inne, mens fuksia, agapanthus og noen til, skal bu i drivhuset.

Importen fra Nederland gikk fint og løkene var i fin form, og idag gikk de siste tulipanløkene i jorda (med hodelykt). Den første amaryllisen er snart klar til å sprette ut og håper de andre amaryllisene holder seg i skinnet til etter jul.  De er satt kaldt for ikke å begynne å vekse nå. Har igjen noen tulipan løker og hyasinter som skal i verandakasser  som får stå i drivhuset til over verste vinteren (hvis det blir noen, rekordvarm november i år).   Som vanlig blir det spennende å se hvor ting dukker opp til våren, da jeg holder meg innnendørs på denne årstiden(er uansett ikke i stand til å plante ned på bakkenivå) og kall’n er ute med hodelykt og planter etter beste evne(som er blitt rimelig bra ettersom åra har gått).  Blomsterplukking med hodelykt går også bra og han kom inn med diverse blomster som i kveld ble ryddet i, for han trengte plassen til tulipaner.

Dagens blomsterbuketter fra hagen

Blomsterbukett 23.11 fra hagen i BodøBlomster fra litt tidligere i november før frostnettene

 

Blomster fra litt tidliger i november før frostnettene

 

2 comments to Novemberblomstring

  • Bønna

    Ja det har vært en herlig høst (kan jo ikke kalles vinter) så langt. Jeg fikk løkene i jorda forrige helg, men får meg ikke til å tømme krukkene så lenge her er planter som blomstrer.

  • Erna Kari

    Det har vært frost to netter så begonia og georginer tålte ikke det. Det har vært år tidligere at georginene har blomstra til jul, så det er ingen grunn til å tømme potter som fremdeles blomstrer. :bz

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Arkiv