Bare 2 påskeliljer igjen

Noen dager er det greitt med solseng i drivhuset, det var nok sol til at det vart varmt der, og ingen kuling.  Så ligger jeg der og ser på det som faktisk veks, og blir jeg sulten er det iallefall agurk  tilgjengelig.  Første lille røde tomat ble inntatt idag.  Og det er faktisk  røde paprika også, det er tomatpaprika «Alexander» som viser seg å være overrakende rask til å produsere modne paprika.  Asarinaen som jeg har plassert i bakre hjørne i drivhuset er kommet med knopper,  er spent på om den vil pynte opp i sommer.  Den andre asarinaen er plassert på verandaen under de beste forhold utendørs, men tviler på om det er rette sommeren til å håpe på noe pent fra den.

Valmuesøsterfamilien (Meconopsis) bryr seg ikke om dårlig vær og blomstrer likevel.  Nå er det tre forskjellige som blomstrer her, og naboen har enda en sort som har blomstret lenge.   Dagens bilde blir av den «vanlige» blå valmuesøster:


Meconopsis baileyi

Meconopsis baileyi


Denne het før Meconopsis betonicifolia, men det navnet er nå forbeholdt på en fra Tibet som opprinnelig fikk dette navnet og en har nå funnet ut at det er ulike sorter. Jeg venter på at den hvite «Alba» skal blomstre, den ser ut til å være i bra form iår med mange knopper. Så har jeg en som ikke ser ut som Meconopsis grandis i bladene, selv om den var fra samme sådden ifjor, lurer på hva det blir. Den har knopper, så vi får se. Meconopsis quintuplinervia har begynt å blomstre, men den er havnet bak en augustprimula og må flyttes siden den er ganske så lav.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Arkiv