Sommertemperatur

17 grader idag, da skjer det litt ute og. Ble litt regn etterhvert og da gror det enda bedre. Har fått gjødsla løkplantene som er kommet etter siste gjødselrunde(praktisk arbeidsdeling: jeg hjelper til med PC-problem og nabofruen er ute og gjødsler) Georginene er stort sett utkasta av drivhuset, det blir garasjetilvenning i år også. Med garasjedøra oppe blir de tilvent vind og lys, og hvis kulingen skulle komme her, så er det bare å lukke for en stund. Blir for mye arbeid å flytte de inn og ut av drivhuset. Datra står for den flyttesjauen, og ho har også flytta veden fra det lille drivhuset (nå uten dører) og lagt opp stabel innved veggen istedet. Så har vi fått på plass bokhyllen i restene av drivhuset. Praktisk å ha den plassen når plantene skal vennes til utelivet. Der har de ly for regnet og den tøffeste vindretninga og sol bare på formiddagen. Amaryllisene ble flyttet inne fra huset og rett ut igår, plantet de over i store potter og satte de på nordsiden av huset. Der er det ly for det meste. Etter noen dager der blir de flyttet til østsiden og sola. Fikk ellers også omplantet Afrikas Lilje (Agapanthus), det ble en stri tørn for den potten var full av røtter og ingen jord. Delte den i tre med kniv. Skal bli spennende å se hvordan planten tåler den hardthendte behandlingen. Den blomstret overdådig ifjor. Nabofruen tok heldigvis seg av det fysiske slitet med omplanting av Amarylliser og Afrikas Lilje. Kjekt med hjelpsomme naboer, stor takk til henne. Sakte og sikkert kommer det i blomst i bedene. Tror jeg har mange gule påskeliljer og denne gjengen kom i blomst først:

Større mysterium var det tidligere i vår om hva som kom opp av jorda, ble gjenkjent av en besøkende, jeg hadde rett og slett glemt at disse overlevde verandakassen ifjor og ble plantet ut i høst:

Kjøpte 10 svibler høsten 2008, og det ser ut som om det blir 10 som blomstrer i år også. Jeg trodde faktisk ikke sviblene ville klare seg, men har aldri prøvd før.

Alltid spennende om våren, da det er mannen som setter ned løkene om høsten. Jeg sorterer bare i høye og lave før han setter igang. For å få plass til sommerblomster, blir mesteparten av vårløkene tatt opp hvert år og satt ned igjen om høsten. Har allerede lagt merke til at noe krokus ble satt ned tett. Var dårlig vær i høst, så han ble vel lei til slutt.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Arkiv