Nå gror det fort

En svært sen vår, men med noen varme døgn så er det i rute igjen. Krokusene kom ikke til sin rett i år, det vart for mange snøbyger og så rett over til 20 grader, og 20 grader liker ikke krokusen.  Eller kanskje krokusen da setter frø raskt, og at det bare er vi som får se blomstene i for kort tid.  Men fra mest svart jord i bedene for en uke siden, er det nå begynt å fylles igjen med stauder og vårblomstrende løk.  I rekordtempo klarte noen tulipaner å komme i blomst til 17. mai i år også.

Kanskje er også årets løsning på (som vanlig) overmodig frøsåing innen rekkevidde.  Nytt blomsterbed er oppmålt og merket, så da er det bare litt hardere fysisk arbeid som gjenstår.  Det var Signe og Ane som kom med årets løsning da de var på besøk, det er ikke store tomten, så å finne plass til nytt bed hvert år er ikke lenger så enkelt. Det er ledig plass (dårlig plen), men jeg trenger plass til å komme rundt med rullestolen og det begrenser det litt, trenger mer plass enn tråkkheller.

Det ble en varm og fin dag idag også, selv om det var hustrig på formiddagen.  Mindre vind gjorde at det ble bedre å være ute enn den dagen det var varmest i grader.  Tulipaner i alle varianter skal komme i blomst etter hvert, men disse rent røde i tradisjonell og stram form liker jeg mer og mer for hvert år:

Etter at sola var gått ned og tulipanene lukket seg.Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Arkiv