Venter på fisk og koraller

Mannen er i Oslo og skal ta med seg en kasse med fisk og koraller oppatt.   Han kommer rundt midnatt og jeg er spent på hvordan dyrene har det etter reisen .

Bl.a skal han ha med seg en kirurgfisk, Acanthurus pyroferus. De kalles kirurgfisker fordi de har en skalpelllignende sak de kan felle ut ved haleroten.  Den blir brukt til forvar og kamp med artsfeller(sikkert bare hannene som absolutt må slåss). Den forrige kirurgen vi hadde (Zebrasoma desjardini) såg jeg med knivene ute en gang(på 5 år) da den ble skremt av noe, den ble ganske fryktinngytende i kampposisjon. Den nye skal være i puberteten, altså i ferd med å skifte farge til voksendrakt. Den er helgul som ung. Bildet er tatt i butikken sist mannen var i Oslo.  Skal være akkurat denne fisken vi skal få(kjøpe).  Håper den vil trives her i huset.


Kirurg Acanthurus pyroferus i ungdomsfarger


Han skal ha med seg noe flere fisker og noen koraller også. Det får bli bilde av nykomligene når de har slått seg til ro. Det blir iallefall nattarbeid når dyrene sakte og sikkert skal akklimatisere seg til akvarievannet her.

For dere akvarieinteresserte:

Ikveld fikk jeg opplysninger fra tidligere eier av anemonen i videosnutten  om hva den heter: se oppdateringen

1 comment to Venter på fisk og koraller

  • hajal

    Det er utruleg flott med saltvannsakvarie.Anemonen var tøff då!
    Vi har hatt ferskvannsakvarie to stk. tidlgare, men har no hatt pause eit par-tre åretter at vi vart mykje plaga med algevekst og sjukdomar vi ikkje fekk bukt med.
    Lukke til vidare med den nye kirurgfisken.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Arkiv