Fint besøk i fjæra

Ikke så ofte å se her, men idag var noen sangsvaner på kort besøk. Flotte fugler: Sangsvane Sangsvaner på tur videreJeg sendte ut min datter etter sin far for at ho skulle få se svanene, men svanene ble skremt av en hund så besøket ble kort. Så ho måtte greie seg med bildene hun også.

Jeg prøver å få mannen til å fotografere innbyggerne i akvariene, idag er iallefall rutene blitt skrapa på innsiden. Så sa han noe om at det var for lite lys for speilreflekskameraet, og det skjønner jeg ikke med 250 watt metallhalogenlamper over akvaria. OK da måtte jeg prøve å få til noe med husets litt mindre kamera (mannen sitt det også). Wrassene måtte jeg gi opp, de er for vimsete og raske(må bruke speilrefleks), men jeg fikk ett bilde av ekteparet. Det er kardinalfisk (akvarieoppdrett), og det er slik med disse fiskene at hvis det ikke er ett «par» (ikke bare hun og hann), blir det bare 1 tilbake i karet. Disse to oppfører seg pent og har ikke sett behov for noen ekteskapsrådgiver ennå. Eneste jeg tror på som rådgiver i dette karet er kirurgen, den ser rolig og behersket ut. Det var litt av ett syn når han møtte grinebiteren (tomatklovnefisken som biter alt og alle) for første gang. Tomatklovnen er størst(breiskuldra) og de ble stående nase mot nase i karet, og jeg lurte på hvem som skulle bli sjef. Men uten å vise aggresjon, er kirurgen blitt ubestridt sjef. Her er kardinalparet:

Pteroapogon kauderni

Kardinalfisk, Pteroapogon kauderni

Jeg ser fram til at kulden skal slippe taket (imorgen ifølge værmelderne) og det blir noe mer vårlig ute. Dessverre er jeg uten uterullestol og må vente til jeg får en. Venter på samme rullestol som ifjor vår(en jeg klarer å sitte i), og har ikke lenger gamlestolen(noe upålitelig i ifjor sommer) engang. Ennå er det snø, men med 5-6 plussgrader og full sol vil det snart bli krokusblomstring. Får håpe på det beste og at jeg kommer meg ut i hagen til vårblomstringa.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Arkiv