Ny fisk i akvariet, og fire nye reker

Takket være nye akvarievenner som er glad i å kjøre bil (ca 100 mil t/r) fikk vi nytt til akvariet fredagsnatta. 1 fisk (dvergkeiser) og fire reker. Var spent når lyset kom på dagen etter, om alle fremdeles var der. Ser ut som om dyra var i virkelig fin form denne gang. Rekene var av to slag, to pussereker og to glassrosespisere. Pusserekene er satt i akvariet som hadde sjøpølsekrasjet, lite fisk der ennå (bare tre overlevende) men kan være greitt å ha rekene på plass til nye fisker kommer.

Pussereker har sitt navn fordi de pusser på fiskene og plukker av de parasitter. Ganske snodig når fiskene kommer bort til reken og stiller seg opp for stell. Glassrosespiserne skal forhåpentligvis mumle i seg noen små anemoner(glassroser) som opptrer som en pest. Disse anemonene er uønsket i ett akvarium,sprer seg mye, lite pene og brenner pene koraller. Bilde av rekene har jeg ikke greidd å få tatt ennå, de er små enda og er en smule sky.

Men har tatt ett bilde av fisken i dag. Ikke helt enkelt da han er en god svømmer og raser inn og og ut av steinene og har iallefall ikke noen favorittrute ennå. Ikke husets beste kamera som ble brukt heller. Fisken havna i det befolkete akvariet, for vi har lenge tenkt på en dvergkeiser som siste fisk der. Fisken har navnet Coral Beauty på engelsk og Centropyge bispinosus på latin.

Dvergkeiser Coral Beauty

Dette skal være en av de enkleste dvergkeisere å ha med å gjøre(lære opp i matfatet) og skal være mindre tilbøyelig til å spise på korallene enn andre keisere. Får håpe vi har fått ett veloppdragent eksemplar. Den blir sikkert mer fotogen når den er blitt vant til sitt nye hjem, den er blitt vel mottatt av de andre fiskene så regner med den roer seg fort.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Arkiv