Sommerforberedelser i rute

Det er allerede langt ut i februar og snart mars. Håpet om tidlig blomstring ute er borte for i år. Det er bikkjekaldt og langtidsvarselet sier det skal fortsette slik. Oftest har jeg de første vårblomstene før 15 mars. Noen ganger i februar også. Jeg såg irisen var på veg opp før siste snøfall, så den er klar til å blomstre ved første plussgrader. Iris, snøklokker, vinterblomst og en krokussort bruker å blomstre ilag som de første om våren.

Det er sommertemperatur i drivhuset på dagtid(20-25 grader), og rimelig kaldt om natta (ned mot 0 grader) Fuksiaen kommer med nye blad og hengepelargoniaen har blomsterknoppper. Verandakassene med krokus og tulipaner har fått det travelt, og det haster med mildere vær slik at de får komme ut. Det er ikke meningen at de skal blomstre i drivhuset. Ute er det rundt 10 minusgrader og vind og det er vel i tøffeste laget når de har spirt. Vanskelig å pakke inn i snø også, vi er ikke akkurat plaga med snømengdene. Så i år er nok telen dypere enn vanlig.

Inne er tingene helt under kontroll (iallefall en stund til). :mrgreen_wp: Småplantene vokser seg fint til under drivhuslampene.

Her er tre meter med planter. De fleste er årets fra frø, en del er allerede prikla(satt i hver sin potte). Ellers er det noen avleggere av stueplanter og overvintrede stueplanter som får nyte godt lys en stund før de må ned i stuen igjen. De kommer seg raskere etter vintermørket med litt lystilskudd. Men snart må flere frøplanter prikles og da blir det trangt under lysene. Så langt ser det ut som jeg har plantemengden under kontroll, har med årene lært å ikke så flere frø enn det nødvendige(hva er nødvendig?). Og er spireprosenten bedre enn forventet på en sort, så blir overskuddet kasta.

1 comment to Sommerforberedelser i rute

  • Nei, noen tidlig vår ser det ikke ut til å bli her i sør heller. Vi er heldig som har plass til å starte prikling og ha ekstrabelysning inne i huset. Vi får bare krysse fingrene for at våren kommer tidligere enn vi tror. På sørlandet er det temmelig mye snø som skal smelte…. Ha en fortsatt fin lørdag!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Arkiv