Første økt med prikling

En sort fioler, «Erlyn», ble først ut i priklingskøen.  Tett som bare det i potta, så det var absolutt på tide å gi hver enkelt egen potte.  24 stk fikk gleden av egen potte, resten ble kasta. Gamle egenhøsta frø (fra ett godt frøår), så det ble sådd i troen på dårlig spireevne.  I morgen blir det prikling på neste potte i nøden.

Så nå er jeg virkelig i gang med forberedelsene til årets sesong.  Håper på bedre vær.  Vi fikk ikke besøk av stormen Ask, den traff land i Lofoten.  Men sist natt, og det vi merker i kveld igjen, er vel noe sterk vind(muligens storm) kombinert med sterk kulde, og det er farlig for båtene. Jeg såg det som skjedde en lørdag i havnen for ca 20 år siden (var litt sprekere da), når båtene gikk ned fortøyd i havnen.  Stormen sendte sjøvannet opp i luften, som da frøs til is når det traff trosser og båter.  Tyngden av is gjorde at båter sank rett ned. Vinden gjorde at det var livsfarlig å prøve å berge båter.

I dag var flyplassen stengt pga null sikt til tider.  Rett og slett snøfokk.  Ikke snøvær. Og det er omtrent ikke snø her.
:jittery_tb:
Mannen tok bilde av Osloflyet som fikk utsatt avgang i formiddag, men du ser bare snøfokk, så det er ingenting å vise. Han har vært i Lofoten idag og vært på befaring utendørs. Til sine tider hustrig. Men flyet gikk tilbake også, så det er ikke verre. Det er nok verre på sjøflata.


Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Arkiv