Sommeren er ikke slutt

Plenen ble grønn tilslutt da det kom nok regn. Og etter en liten opprensking i blomsterfloret, ser det ikke ut som om høsten er her riktig enda. Solen skinner og temperaturen er høy nok. Faktisk er det greitt med litt solkrem ennå når en er ute hele dagen. :D

Westerlandrosen er klar for runde to og den blir nok litt bedre enn den første heldigvis. Engletrompeter og stokkroser er i knopp, så jeg trenger en god høst for å få se de i blomstring. De sene liljene er i ferd med å blomstre og de er i rute.

En blomst som imponerer i år er Afrikas lilje. De ble kjøpt av hageselskapet i 2004 som blå «Donau» og hvit «Alba» og den ene sorten blomstrer nå for tredje året. 3 blomsterstilker i 2007, 5 i fjor og 9 iår. Jeg måtte klippe opp potten i vår for å gi dem litt jord og litt større potte. Det ser ut som om de må få ny potte neste vår også, for røttene holder på å krype opp av potten igjen. De står i en ganske liten kruspotte. Den andre sorten står med knopper nå,(har aldri blomstret før) men verken jeg eller andre som har sett den tror det er den hvite «Alba», knoppene er absolutt blå. Men det er en annen sort iallefall for bladene er annerledes og visner ikke ned om vinteren. Begge står i pottene sine i drivhuset om vinteren.

Her er min utsikt oppover når jeg ligger ute i solsenga:

Agapanthus afrikanus: Afrikas Lilje

Agapanthus afrikanus: Afrikas Lilje

Donau

Nærbilde av blomstene. Tror at dette er "Donau"

Det som er mer forstyrrende er disse:

jagerfly

Men når vi bur i en by med flyplassen midt i byen, må en regne med litt. Det verste er det store flyet med en tallerken på toppen, det har så infernalsk lyd (ikke så forferdelig høy, men ekkel), og da det her om dagen drev med «touch and go» (altså nestenlanding, ny runde over oss, nestenlanding, nye runde over oss osv) var det bare å komme seg innendørs og skalke lukene.

2 comments to Sommeren er ikke slutt

  • Nå kjenner jeg at jeg blir litt (@) misunnelig – på de lekkert blomstrende Afrika-liljene. (Og jeg som har så mange, og bare 1 har blomstret)

  • Erna Kari

    Tålmodighet må til, :lol_wp: men kanskje det hjalp at jeg de siste årene har hatt drivhus og kald, men frostfri overvintring. Før ble de overvintret inne i varmen og det er muligens årsaken til ingen blomster.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Arkiv