Tilvenning til uteliv

Det er alltid en tøff jobb om våren når de stakkars plantene skal gå fra stille og rolig inneliv og vennes til det frie uteliv. Oftest er det vinden som er tøffest, for sola kan en styre ved å sette plantene i skyggen. Det hender det regner hardt også, men da er det ofte kuling i tillegg. For å sleppe bæring att og fram, inn og ut, har jeg tatt i bruk garasjen. Det begynte for noen år siden da alle plantene voks seg store på loftet, og det var lite aktuelt å bære de opp og ned trappa. Nå får georginene fra drivhuset samme behandling, de er for store og mange til å bæres hit og dit. Det er bare sol kort tid her, og hvis det er vindfullt så er det bare å lukke og åpne garasjeporten i passe doser. Bildet er fra andre pulje med georginer, første pulje ( 6 georginer) er nå ute hele tiden og de har fått tilvenning i rimelig dårlig vær og får stå i skygge med bare ettermiddagssol de første dagene ( de har ikke sett sola ennå).
tilvenning

Her det 14 ganske store georginer, som det er absolutt greitt å slippe å flytte på så ofte.
:blink_tb:
Småplantene lufter jeg først ved å bære de på brett rett utfor drivhusdøren, og etter noen dager får de opphold i ly og skygge på verandaen.
I dag er Pyntekorg (Cosmos bipinnatus) plantet ut i bed. Nå er det bare igjen og forberede seg psykisk på en uke med flott vær som meterologene har lovet oss. Det er store sjanser for finvær 17 mai også. Det er ikke hvert år vi har sendt ungene i tog, de verste åra har det ikke vært noen vits i å streve seg utendørs, da har det vært bedre med fyr i ovnen og is innendørs. :lol_tb:

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Arkiv