Alpeklematis med vekstvilje

Nå er beslutningen tatt om att alpeklematisen må ta til takke med ny plass ved ett tre i «skogen». Den vokser over evne og tar stadig vekk og dekker til vinduene, så den må beskjæres flere ganger om sommeren. En siste blomstring skal den få lov til før den blir forvist:
alpeklematis

Regner med at den må klippes helt ned og slites opp av jorden på en eller annen måte. Det er ikke så tjukt lag med jord før en er ned på stein der, så lurer på hvor den har røttene sine. Den får tydeligvis tak i næring og vann. Dette blir årets store flytteoppgave, ellers er det bare små stauder som skal flyttes for å få bedre plassering.
Når Alpeklematisen blir flyttet blir det god plass til noe annet. :clap_tb:
Har ikke bestemt meg om jeg skal satse på klatrende sommerblomster (f.eks kanariblomkarse) eller klatrerosen Flammentanz. Har begge deler på lager. Kanskje det blir sommerblomster i år og klatrerose først neste år. Rosen overlever på sin midlertidige plassering ett år til.

Ellers tilsier været i dag også at det er tid for funderinger på hva en skal gjøre ute, og ikke vær for å gjøre noe.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Arkiv