Ikke alt blir som morplanten

I fjor høstet jeg frø fra ettårig hagegjøgler som var sådd av innkjøpte frø ifjor, alle likedan mørk rød med hvite tegninger og flekker. Med egne frø dette året som spirte meget godt vart blomstene en overraskelse, noen ble omtrent som morplanten og ellers ble det noen varianter. Kanskje ikke så rart da frøene var F1 hybrid og det betyr oftest at det ikke nødvendigvis blir likedan i neste generasjon. Her er fire utgaver:
hagegjc3b8glerMimulus hybridus
Ettårige gjøglere er svært enkle å så: denne gjengen ble sådd 12. april og den første blomstra 18. mai. Etterhvert vokser de til kraftige planter og blomstrer gjør de hele tiden til frosten kommer, hvis en kniper avblomstrede slik at de ikke setter frø.

En annen overrakelse var at plutselig dukket det opp en stor og kraftig spire i en av de «oppgitte» pottene, det er noen måneder siden jeg sådde. Det var en Datura, Piggeple. Vet ikke om den klarer å komme i blomstring i år og det må den, siden den er ettårig. Den får få godt stell i drivhuset og slippe å være ute i hustrig nordlandssommer. :huh_tb:

Ellers regner det i bøtter og spann. Det var varsla regnvær så en del ble satt under tak igår kveld, nyplanta verandakasser og alle planter i småpotter (8 cm) som venter på utplanting. Det kan bli for vått også, ikke alle plantene som er svømmedyktige. Det gode med dette regnværet er at den ekstraordinære gress- og lyngbrannfaren er over for denne våren. I tillegg til å sette under tak, så ble det plukket noen blomsterbuketter også. Kjekt å ha noen georginer i gangen og på badet, bleikkrone (den var veltet av vind i går) oppå vedovnen, sibirvalmuer i vinduet, påskeliljer(de lukter for mye til å ha innnendørs) i vase på verandarekkverket, og en stor bukett med tulipaner og andre passende vårblomster på bordet. :grin1_ee:

1 comment to Ikke alt blir som morplanten

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Arkiv