Fuksia

Da var dagen kommet for de to store fuksiene å få litt stell.  Den ene har stått to år i samme potte uten ny jord, den andre vet jeg ikke hvor mange år uten ny jord.  Større potte er ikke aktuelt, de er store nok å hanskes med.  Så framgangsmåten vart å beskjære fuksienene både over og under jorda, putte litt kukompost i bunnen av potta og god pottejord for å fylle opp (med langtidsgjødsel), og en fiol eller to på toppen.  Så får vi se hvordan resultatet blir til sommeren. (Slik såg det ut for to år siden) Det ble ganske så hard behandling, men spesielt den eldste fuksiaen blir sikkert fornøyd med å få litt jord i potta. Blir litt lettere å vanne også. Sist sommer rant vannet rett igjennom. :rolleyes_wp:

Første irisen i hagen blomstrer. :D Snøklokkene som er fri for snø har store knopper, og en vinterblomst har kommet seg fri fra snøen og venter på en solstråle. Men vårstemning er det lite med. Den fineste dagen denne uken låg jeg ute (i sovepose, med ullteppe over) og sola meg i 1,5 time før sola forsvant. 8-) Skulle hatt på meg solkrem, men det rareste var at det ikke dryppet fra takene engang. Har vært for kaldt til snøsmelting i finværet som har vært, og nå regner det og det ser trist ut ute.
Men i drivhuset er det varmt så snart været letter litt. Trenger ikke være synlig sol for at strålinga varmer opp. Det begynner å fylles opp med planter i drivhuset. Etter hvert som det blir for fullt på bordene inne, må de som tåler lavest temperatur ut i drivhuset.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Arkiv