Klargjøring til vinteren

Nå sier begge værmelderne at det skal bli skikkelig frost, så det var bare å utnytte dagene med høy temperatur(opptil 9 grader) og få høsta inn knoller og løker for vinteroppvaring. Noen planter skulle også inn i hus eller drivhus for vinteren.  Nå er det meste gjort og potter og kar er stort sett vaska.  Det står att noen fuksia ute som skal inn i drivhuset for overvintring, og i drivhuset står det noen potter med georginer og gladioler som skal tømmes og knollene inn til tørk før kald overvintring.  Inne står det potter og knoller til tørk overalt, og selvfølgelig mange blomstervaser med de siste blomster fra hagen.  Mye som har overlevd til nå.  Selv om noen låg sideveis etter siste storm:

Pyramideklokke 2-årig høy blåklokke

Men ser en på de nakne trea i skogen, så hadde hagen overlevd brukbart når vi var på ferie:

Hagen 10 okt. etter første høststorm

"Bingen" i oktoberstas

Vi fikk ikke sett så mye av Kreta i denne ferien, men har to trær vi lurer på om noen vet hva. Først ett stort tre som blandt annet stod inne blandt borda i lunsjrestauranten, disse trea voks helt ned til sjøen mange steder og var ganske store. regner med at de tåler saltvann. Ett bilde av størrelsen og ett av blomstene som gjorde at trea såg ganske grå ut nå.

Lunsjrestauranten vår

Blomstene til samme tre

Vi fikk det greske navnet på dette treet av han på restauranten, men selvfølgelig så husker vi ikke det engang.

Andre treet vi lurer på er dette:

Palme med små og mange frukter/bær

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Arkiv