Påskeliljene gir seg ikke

Det ble opphaldsvær igjen og nysjerrig på det som gror fram i hagen, måtte jeg ut og sjekke litt idag. Påskeliljer er det mye av ennå, og det ble litt tulipaner etterhvert, selv om det nok ble en for hard vinter for mange, men til gjengjeld så er blomstringa lang i år. Siden sommeren ennå bare er ett håp, går det seint med stauder og sommerblomster. Det mangler frodighet i bedene, det ser ut som mye bare klamrer seg til livet. :rain:

Unntaket er bl.a akeleiene, de ser ut til å være i rute og flere sorter i blomst. Sommerlupinene bryr seg heller ikke om det er kaldt, og selvfølgelig så har jeg allerede luka vekk mye blomstrende sibirvalmuer. Den ugresslignende orientvalmuen(dobbel oransje) fyller ett tomrom for blomstring i år, og ikke minst for å ha i vase inne. Påskeliljer lukter for mye, tulipanene tåler ikke stuevarmen, så det er litt lite å bruke i vaser akkurat nå.

Dagens store overraskelse var i surjordsbedet, der ble det ifjor plantet ut frøsådd valmuesøster og jeg fikk frøene navnet som rød valmuesøster. Det er det ikke og en av plantene er helt forskjellig fra de to som blomstret nå også. Vet ikke hva dette er for en valmusøster (tror for tiden mest på «grandis», men hva er den jeg hadde fra før og trodde var «grandis» da). Denne heller mye mot lilla, og er absolutt ikke blåblå som de to blå sortene jeg har fra før.

Den ene hadde brekt av nede i rosetten i regnet/kulingen og ble med inn, den andre i blomst står ennå fint, og det er flere på tur til å blomstre. Den sitrongule Meconopsis cambrica, ble knall oransje (ble sådd i vinter og allerede i blomst). Og i det andre surjordsbedet står en Meconopsis quintuplinervia i knopp, det vet jeg for naboens plante står mer i sola og er allerede i blomst, og denne er rimelig enkel å stadfeste.

Nå vet jeg så mye om Meconopsis-slekta at jeg skal nyte blomstene og ikke ta det så tungt om jeg ikke vet hva de heter. Kjekt å vite om de er monocarp da (dør etter blomstring).

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Arkiv