Godt Nyttår til alle, og vi er tilbake i kulden

Vi stakk av før jul til Gran Canaria og angrer ikke på det. Jul og nyttårsfeiring i varme strøk synes vi er fortreffelig. Både fisker og planter hadde det bra (og fuglene ute hadde mat) når vi kom hjem, takket være gode hjelpere. Ingen frosne vannrør heller. Tusen takk :clap_tb:

Kan ikke si at barna er kravstore på julegaver, men kanskje dattera kunne ønsket seg en i en slik størrelse:


julegave

Hva kan være i en så stor julegave?


Her er 11-åringen på moloen i Puerto Rico. Noen har vært kreative her.

PALMITOS PARK

En plass hele familien liker på Gran Canaria er Palmitos Park. Første gangen vi var her var i 1996, da sønnen var 5 år. Hans favoritttema var kaktuser. Dattera sitt favoritttema når ho var her første gang (3 år?) var papegøyer. Og når hver sort (80-100 sorter) skulle studeres i 10 minutter, begynte det å bli langdrygt for oss andre tre. Begge ungene har opp gjennom årene vært framme på rovfuglshowet og hatt nærkontakt med rovfugler, og favorittfuglen til dattera er nå hubro, for den er så god og myk. Sønnen traff en ørn for en god del år siden. Palmitos Park satsa først mye på papegøyer, nå er det litt av hvert: papegøyer, kaktus, rovfugler, div andre fugler, saltvanns- og ferskvannsakvarier, sommerfugler, orkideer og reptiler. Sikkert ikke husket alle, men snart ny attraksjon blir delfiner. Bassengene var fylt med vann og tribunen bygd, men ellers ikke liv. Palmitos Park er en stille park (papegøyer kan lage mye lyd), selv om det mye folk. Selv i høgsesongen i romjula var det greit å være der.


Palmitos Park, Gran Canaria

Oversiktsbilde fra toppen av Palmitos Park


Selvportrett av fotografen av oversiktsbilde


11-åringen viser her både fotokunnskap og kreativitet, og det første gangen ho lånte dette fotoapparatet.


Fra cactusområdet


krokodille

Denne var meget smilende og ikke noe bråkete


Etter min mening en krokodille (søt nok), kaiman sier min datter. Ho har nok den største kunnskapen i familien om disse dyra.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Arkiv