Brannfare i nord og flomfare i sør

Her er det ekstravarsel på tørt i skog og fjell, og ekstra påpasselighet i forhold til brannfare.  Så såg jeg i dag at det for nærmeste døgn er sendt ut flomvarsel for 10 fylker sørpå.

Om det ikke er særlig til temperatur (bikini og ullgenser annahver time) er det tørt og vindfullt og absolutt ikke regn i sikte, :smile2_ee: så idag vart hekken vanna også , det har den sikkert ikke blitt siden den ble planta for ca 20 år siden. Men den har vært utsatt for billeangrep i noen år nå og treng litt ekstra stell og pleie. Vi prøvde å spyle, vi prøvde med grønnsåpevann, men ingen ting hjalp mot billene og dens glupske larver og hekken begynte faktisk å få nok etter noen års angrep.
Det er en blankmispelhekk og burde stå for en støyt. Etter å ha spurt og googla endte vi med å sprøyte med flytende maurkverk, det hjalp. Det har vi gjentatt ett par år. ( Det er mange blankmispelhekker i området der billene kan gjemme seg) Så nå begynner den å komme i form igjen, nok til at den kunne klippes i fasong igjen. Men får da litt hjelp av ekstra vann også.
Det snodige er at disse billene bare går på blankmispel og ingen andre busker. :ponder_tb: Er det hekk av annet slag går disse fri, mens neste blankmispelhekk blir angrepet. Alperipshekken vår som fortsetter fra blankmispelhekken blir ikke spist.

Temperaturen er altså stadig vekk i laveste laget for meg, men plantene trives. Med svetteslanger i alle bed så får de passende vanning. Men det er en del snodige ting som skjer: det jeg trodde var kongslys vokser seg til og blir revebjelle (byttet lapp?), øyeblomst med navnet «Pennie Black» blomstrer og er vakker lyseblå (noen selvsådde fra ifjor som blomstrer før det jeg har sådd?), smørøyeurt som ikke spirte i såpotten dukker opp mange plasser ute, nå er det faktisk ikke en eneste lus eller spinnmidd eller noe som helst galt i drivhuset (hvor er lusene :lol_wp :-) .

Noe er som det skal være og i temaet akeleier er det en trofast sort (11 år på samme plass) som får bilde denne gangen:

Akeleie Irish Elegance

Akeleie Irish Elegance

Den neste er ikke så gammel i hagen og er blitt flyttet noen ganger, men ser voksen ut i år:

akeleiefrøstjerne

akeleiefrøstjerne

Denne må flyttes litt, for den er blitt for stor for rosen Maiden Blush som står ved siden av, jeg har rett og slett måtte klippe litt i frøstjernen for å gi lys og plass til rosen som skal bli større. Så til høsten eller event. til våren er det muligheter for avlegger av denne for den som stikker innom.

Til Torhild: Velkommen skal du være!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Arkiv