Sommersesongen igang igjen

Etter å ha avslutta i hagen i oktober (løkplanting ble noe senere), er det nå på tide å komme i gang med såing for årets sommerflor. Skulle så stauder(flerårige) før jul, men en rekkker ikke alt, så det blir også sådd nå og skal settes ut i drivhuset der det ikke er så varmt akkurat ennå. Dvs at pottene kom først ut idag og Olympisk kongslys hadde rukket å spirt på 4 dager inne på stuebordet(så da må de få bli inne). Men det er så kaldt ute at jeg har ikke giddet å stikke nasen ut for å sette ut pottene, men mannen var grei og heiv ut resten idag. Kanskje han såg ett poeng med å få de vekk fra stuebordet.
Ellers er det basilikum som har spirt (alltid rask) og stemor. Basilikumen får bu i vinduskarmen når han vokser seg litt større, er ikke klima ute for den. Stemoren er sådd tidlig for kanskje det blir tidligere vår enn ifjor, og de tåler en del. Det er rydda på bordene på loftet og plantelysene er prøvd, får stille inn timeren og flytte de nyspirete dit i morgen. På badet har begonia og blodbeger fått plass, de liker å ha det varmt for å spire.
Lite blomsterbilde nå, men formiddagen var fargesprakende likevel:

Alstad mot Børvasstindene 15.01.11

Er ikke vant til kulden ennå, for tre uker er tilbrakt i varmere strøk, og her ett bilde fra den turen:

Palmitos Park, Gran Canaria

3 comments to Sommersesongen igang igjen

  • Allerede godt i gang med såing. Jeg har ikke startet enda, men kanskje jeg skal gå gjennom frøbeholdningen i dag og lage meg en liste.
    Nydelig bilde, fantastiske farger på himmelen. Sommerfuglen på det siste bildet ser litt eksotisk ut. Tre uker i varmen gjør seg på denne årstiden. Her er det regn og ruskevær i dag, så vi holder oss inne fyrer i ovnen.

  • Nå kan vi frem til lysere og lenger dager, og spiring i pottene =) Staudene er sådd og satt ut i snøen også her hos meg! Nå ligger de godt plassert under snøen. Det regner, så jeg må nok skufle litt mer snø over dem! Blodbeger er sådd, men enda ikke spirt, selv om den ble sådd allerede 26.desember! Frøene er kanskje ikke spiredyktige….Her må jeg nok så en gang til, med frø fått av en hagevenn!
    Ønsker deg lykke til med årets sådd!

  • Erna Kari

    Vedovnen har vært grei å ha i vinter også. Lurer på om begoniane og blodbeger kommer til å spire, det er kaldere på badet enn normalt. Setter jeg opp gulvvarmen, blir det ubehagelig for føttene, håper på litt mildvær nå.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Arkiv