Juniblomstring, blanding av vår og forsommmer

Igår var det varmt utpå dagen (over 15 grader) og sol, beste dagen hittil i år, idag var det tilbake på det jevne og med regn. trivelig å ligge i drivhuset med musikk på øret og se på agurkene veks. Flystøy til tider som overdøvde musikken, men det er siste dagen med flyshow, så det går over. Kall’n var fotograf igår, og jeg måtte til pers mellom regnbygene idag. ( Alle bildene blir større ved å klikke på de):

Vi ønsker den nye familien velkommen i gata vår.

Det er noen år siden det sist budde en andefamile her, men tjønna har mer vatn i år ennn på mange år. Koselig med ett andepar og fire unger, dårlig oppdragelse så var vanskelig å få alle fire ungene på ett bilde. Det er hardt å leve opp i ett område med fullt av katter og hunder, i tillegg til rev og andre naturlige fiender, så vi får se hvor mange som overlever.

Sådd i fjorvinter av eget frø, først ute i blomst av valmuesøstrene i år.

Ikke sikkert artbestemt, men kanskje jeg klarer det i sommer, for har funnet bedre nøkkel for artsbestemmmelse. Det er ikke den vanlige blå Meconopsis bailey eller » Lingholm», for de har jeg også. Men alle sortene er nydelige.

Disse pinseliljene har da funne det for godt å blomstre etter en god del år med bare blader.

Iris blodowii, en lav søt iris med store blomster fra Altai


Fotografert idag i regnvær, er ikke sikkert blomstene står til neste opphaldsvær.

ballblom

Jeg har tre ulike ballblomer, derav to ulike sorte jeg har sådd av frø jeg har fått. Jeg må vente på at de andre blomstrer for å si hvem er hvem.

samme ballblom i nærbilde

Allium «Purple Sensation»

Tuliipan «Yellow Wave». En av årets nye og min første med gulstripete blad.

Den første av de høye akeleien i år. Akeleier krysser seg lett og sår seg selv lett.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Arkiv