Noen dager med lettere vær hjelper

Endelig har det vært litt utevær for den værleie.  Så får jeg håpe at regnet som kom idag har en overgang.  En del har rett og slett råtna i sommer, spesielt liljer.  Heldigvis var rosene så sent ute i år, at de ventet til julifukten var over.

Fotografen har mala huset i godværet, men noen bilder er tatt, her er noen jeg likte  nå:

Verbascum chaixii f. album ”Wedding Candles” Franskt kongslys

Franskt kongslys Wedding Candles

Dette kongslyset er flerårig og sår seg villig selv. Er for lengst plassert i grøfta, men dette er fra selvsådd som overlevde pga manglende luking ifjor. Siden dette er en hvit variant var det morsomt et det dukket en gul og en hvit ilag. Alle de andre er hvite.

Lilium henryi

Endelig har jeg fått denne i hagen, kjøpt fra Eurobulb i Nederland i vinter/vår. Håper den klarer Bodøvinteren. Var flotte liljeløker vi fikk fra Eurobulb og de overlevde både toll og posten, det tar litt tid med slik import.

Georgine Collarette Dandy, årets frøsådde

Årets beste av årets fire frøplanter, en vet aldri hva det blir med frø av georginer. Men bruker å ta vare på de beste over vinteren, de lager store knoller førsteåret også.

Agrostemma githago «Milas»

En av de nye sommerblomstene i år. Ble overasket over hvor fine blomster den fikk, tror jeg skal ha flere av denne neste år og sette de ganske tett ilag. Ganske lang stilk og fyller lite ved jorda, så kanskje den passer innimellom noe lavere også.

2 comments to Noen dager med lettere vær hjelper

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Arkiv