Vinterblomsten er første vårtegn (eller mer vinter?)

Dagens beste helsing på kvinnedagen, var dette lille lyspunktet:

Denne liker kulde bedre enn det drittværet vi har nå.

Den slo ikke helt ut idag, men det var nok for å beskytte seg mot regn og vind. Ikke sikkert den tør å åpne seg på en stund heller, med de værmeldingene som er nå. Oftest dukker de opp av snøen pga sola. Snøklokkene og irisen som bruker å være like tidlig, er mye senere i år. De lange og grønne bladene på bildet er fra vintergrønn busknellik. Blir det bedre vær og ikke så ille lang vinter som ifjor(snøvær til 15 mai) har jeg en verandakasse i drivhuset der tulipanene er godt på vei, de skal få komme ut når det verste med regn og kuling gir seg en gang.

Siste amaryllisen holder nå på å springe ut i stua, det er det siste av vinterblomstringa. Flittige Lise, stuelønn og en fuksia(såg så dårlig ut at den fikk komme inn fra drivhuset) har fått knopper, og da er snart sommersesongen igang. Regner med at det snart er på tide å fram de nedpakkede knollene også. De har overvintret i isoporkasser i drivhuset og hvis overvintringa har gått bra, blir det sikkert for mange georginer i år også.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Arkiv