Vinter og tid for havørnene

Er  en praktfull vinter der ute med snø og lite vind.  For noen år tilbake hadde jeg visst å sette pris på en slik forvinter.  Men nå er det nærmeste jeg kommer utelivet å bruke den store kikkerten som står på stativ fast ved vinduet.    Heldigvis så har vi ett skjær rett her ute der det er fugleliv og litt oterliv.  Fikk iallefall se en oter som hadde fanget fisk og kom opp på skjæret for å spise. Eller er det mest havørn og skarv jeg ser på.  Måsen blir litt kjedelig i lengda.

Mannen har vært ute og fotografert i lunsjen (det er jo da det er lyst), og etter å ha sett på noen hundre bilder har jeg plukket ut 5 ørnebilder.   Det første bildet er for å vise hvor fine de er.

Dette er en voksen havørn i fin fjørdrakt:

 

Haliaeetus albicilla

Havørn White-tailed Eagle (Haliaeetus albicilla)

 


Skal få lagt ut flere ørnebilder i fotoalbumet, de er ikke alle som ser like ut, kanskje noen har vært i kamp og fått ødelagt noen fjær. Forskjellen på unge (opptil 4-5 år) og voksne er at de unge har mørke nebb, mørkere halefjær og har flere hvite fjær på kroppen. De voksne har gult nebb, jevnt mørkebrun kropp og helt hvite halefjær. Så på den neste bildesekvensen er det en voksen som har fisken og en ungdom som angrip. Disse 4 bildene ble tatt på tilsammen 1,5 sekund, så det går fort for seg oppe i luften. Eller som mannen sa, det var bare å hive opp kameraet og satse på det beste.

Klikk for å se større bilde:

Den voksne ørnen har fisken

Ung ørn på røvertokt

Jeg visste ikke at ørn kan snu hodet rundt

Angrep avverget?

Det er greitt å se bildene etterpå for å få se hva som skjedde på 1,5 sekund.

Flere bilder i fotoalbumet

3 comments to Vinter og tid for havørnene

  • Flotte bilder, Erna Kari! Har så lyst til å komme på nært hold og ta bilder av dyr og fugler, men innser at jeg må skaffe meg et noe mer avansert utstyr skal resultatet bli bra. På hytta flyr hegrer og ørn forbi fra tid til annen, og ikke skjelden er rødreven innom og sjekker om det fins noe spiselig.

  • Erna Kari

    Litt utstyr må en ha, men å vente på muligheten og ta en haug med bilder før en får treff, er essensen. Han har prøvd på ørna i flere år, men klaff ble det nå i lunsjpausen på kontoret. Her har vi havørn til vanlig. Også på taket, eller flygende forbi vinduet så det blir mørkt inne. Men en har sjelden fingeren på avtrekkeren i rette øyeblikk. Derfor synes jeg det er enklere med blomster, de står i ro.

  • Dere fikk jammen noen blinkskudd!
    (Men hvorfor vises ikke ett av bildene som ikonbilde inne på Hagebloggen, er det noe med din innstilling, mon tro?)
    Jeg fotograferte ørner en gang, jeg også, men var dessverre så uheldig at det ble slutt på bildene akkurat når ørnene var like over oss…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Arkiv