Bygging av nytt blomsterbed

Nye planter treng plass og det har vært tenkt litt på hvordan få mer blomsterbed, løsningen ble beskrevet  i forrige innlegg.  I dag var det tid for bygging, og det gikk stille for seg, da sagearbeidet ble gjort med handsag og det ble lite spikring.


Et godt dags arbeid av husets mann, mens jeg låg og sola meg. Så nå gjenstår bare å få snudd torva og få fylt opp med kompostert hageavfall og ugressfri jord på toppen . Innermål på «bingen» er 1,08 x 4,68, så noen planter skal det være plass til.  «Bingen» er delt på midten (to like lange deler) for å ta opp høydeforskjellen på plenen og for å få litt høyde øverst også.  Siden det blir litt høyde på bedet, så blir det lettere for meg å bidra i plantestellet også. I tillegg så er det alltid greitt med litt ekstra jorddybde, det  er rimelig lite med det her i hagen.  Så gjenstår å se hvor lang tid det tar å fylle bingen med jord.  Plantene er absolutt klare og modne for å få mer jord til røttene.

Det kommer mer og mer i blomst og bedene begynner å fylles, men det er sent i år og jeg frykter tulipanblomstring langt ut i juli.  Min datter fotograferte årets første sibirvalmue, på tide at de kommer igang med blomstringa nå.  Jeg har mange sibirvalmuer for jeg bruker de som bunndekkere. Bedre med sibirvalmuer enn ugress. De er lette å rive opp hvis de blir for tett utpå sommeren.

4 comments to Bygging av nytt blomsterbed

 • Dette blir kjempeflott. Men dere trenger ikke å snu torva før dere fyller med kompost. Legg et lag med aviser i bunnen, og fyll på over dem. Det pleier gå bra, og alt som er under vil forsvinne før det rekker å vokse seg gjennom aviser med såpass tyngde på.

  Stikker innom en dag og tar nybeddet i øyensyn.

 • kristin olsrud

  Dette så jo riktig så «JÆFT» ut. :-) ) Lykke til med plantinga. :-)

 • Erna Kari

  Nå øyner jeg muligheten til å få plass til noe nytt. Har tenkt tanken med avispapir, men for det første trenger mannen trim og for det andre kommer meitemarken seg opp om avispapiret? Har sett mer metemark enn snegler i år under luking, så er optimistisk for sommeren. :rainbow:

 • Stig M. Nilsen

  Hei
  Hvor kjøpte du stokkene til bingen?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Arkiv