Mest aske i ovnen

Har ett behov for å få tømt vedovnen for aske og det er sønnens sin jobb, men så ble han sittende fast i Oslo etter Metallicakonserten (onsdag kveld) pga av annen aske. Nå er vi fri for askeskyer her og fly oa. har hørtes igjen idag.  Sønnen og vennene(fire ilag)  har fått plass på toget til Trondheim i natt og da er det bare 75 mil igjen heim. De har visst en sjanse med toget på søndag. :-P

Mannen har hatt hell to ganger denne uken, begge gangene pga dårlig vær.  Det første var på onsdag da han tok ettermiddagsflyet hjem fordi det var for dårlig vær i Lofoten(utendørs befaring og fotografering) og det visste seg at luftrommet ble stengt pga aske før den tiden han egentlig hadde billett.  Så tok han bilen sørover til Helgeland i går og sa han kom sent hjem idag.  Jeg ble overrasket når han kom inn døra i ettermiddag, men de ble lei dårlig, kaldt og vått vær sa han.  Da jeg rett etter sjekket lokalavisen såg jeg at en tunnel var stengt etter ras og spurte om ikke han kom oppatt kystriksveien.  Joda han rakk nok igjennom den tunnelen før raset.(Tunnelen er etter befaring av fagfolk åpnet igjen ikveld)

Selv lengter jeg etter mer vår (det blomstrer mer og mer krokus i hagen) men det er for kaldt for meg ute.  I drivhuset er det stadig vekk oppe i 20-25 grader på dagtid, bare det lysner er det nok solvarme.  Har ikke tatt ned bobleplasten (innvendig isolasjon) ennå, det er kaldt om natta. Såvidt minus nå.  Har vært uvanlig kaldt iår så vekstene har ikke tatt over kontrollen.  Synes å huske det var verre ifjor, kanskje pga av at det da var dobbelt så mange georginer i full vekst.  Her er dagens bilde fra fra sørveggen i drivhuset:


Drivhuset midt i aprilDe pistrete pinnene på bildet er to storvokste fuksier som først nå har kommet igang igjen etter en stygg frostnatt i mars. De var kommet godt igang med årets vekst og så ble det for kaldt 1 natt. De nye bladene fraus vekk, men nå kommer det nye blad på stilkene. Løvemunnene er tilvent utelivet og tilbringer tiden på verandaen under tak, de var allerede store og med knopper og det er lenge til de kan plantes i bed. Siden det snør stadig vekk, har de det bedre med tak, men kulden må de takle.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Arkiv