Skjære med talefeil

Jeg låg og slappa av ute i hagen her om dagen, da jeg etterhvert lurte på hvilken hund som bjeffet. Jeg hørte den rett ved på veien bak hekken (lav hekk) og fann ut at det måtte være en liten hund ute alene. Jeg reiste meg opp for å se og der fikk jeg meg en overraskelse: Det spaserte forbi en skjære som sa voff, voff. Den gikk vel forbi meg en 10 meter før den tok til vingene og fløy opp i et tre.
:laugh_tb: Og sa fremdeles voff, voff. Dagen etter satt den på naboens tak og bjeffet. Så¨spørsmålet er om skjæren hadde talefeil eller hadde budd nær en bjeffete hund før den havna her. :question_ee:

Har ikke bilde av skjæren, den såg ut som de andre som hopper rundt her. Får ta noen blomsterbilde i stedet. det første er av akeleien «Winky Double Red-White». Det skal være en gammel sort og frø av denne ble likedan planter som opphavet. Akeleier gir ofte overraskelser når en sanker frø og sår.

Akeleie "Winky double red-white"

Akeleie "Winky Double Red-White"

Den neste er bilde av det jeg synes ble årets peneste hagegjøgler:

Hagegjøgler

Hagegjøgler

Mimulus «Magic White Flame» ga ulike varianter når jeg brukte frø samla fra den i fjor. Noen temmelig lik opphavet og denne hvite lengst ifra den opprinnelige ifjor.  Denne hagegjøgleren er ettårig, men sår seg selv også, det er bare å kjenne igjen småplantene og ikke luke de bort.

Jeg har plassert min blogg i Bodønorske bloggkart!

7 comments to Skjære med talefeil

 • Stakkars skjære, håper den lærer morsmålet sitt etterhvert.

  Flotte bilder av både gjøgleren og akeleien. Hm, skal tro om jeg ikke hadde frø av den akeleien en gang, i så tilfelle så kanskje jeg har en sånn :-)

 • Erna Kari

  Har ikke hørt skjæra idag, kanskje den er reist tilbake til hunden. (&amp ;-)
  Har akkurat lest om at det er kommet en «serie» med akeleier som snur blomsten opp og tenkte at slike frø må jeg få tak i. Men når jeg var ute idag såg jeg at akkurat den ovennevnte akeleien snur blomstene opp og alle de andre akeleien jeg har snur blomsten ned. Så helt nytt er det ikke at akeleier også kan snu blomsten opp, praktisk å slippe å bøye seg ned for å se blomsten.
  Til opplysning Signe så blomstrer Steigenliljene på det vakreste nå.

 • Steigenliljer ja. Det betyr at jeg kommer innom en av dagene, den bare må jeg se :o)

 • Erna Kari

  Velkommen skal du være. Fortsetter «varmen» så kan det bli ganske kort blomstring på de i år. Brannliljen som startet samtidig å blomstre, er allerede visnet. :?

 • Skal prøve å komme en tur i morgen, på torsdag reiser vi til Vestbygda.

  Fant en akeleie på parsellen min med opprette blomster, se bilde i bloggen min: http://signejen.blogspot.com/

  Denne skal jeg samle frø av i år, kanskje det er mulig å få til fler :-)

 • næ! så artig! Bjeffende skjære!
  Den akkeleien var jo bare superlekker da,
  Jeg har forresten sådd endel akkeleier i fjor, og i år fikk jeg blomser. Alle merkelappene er vekk, men til min overraskelse så er en av akkeleiesortene med oppadvent blomst, kan ikke huske om jeg hadde kjøpt den med vilje.. :D byttefrø, ikke alltid man veit helt hva man bytter til seg..

 • Erna Kari

  Hei Anne! Signe har fått ett eksemplar av akeleien, men du bur jo litt langt unna. Når Signe var her så fann vi ut at «William Guiness» også er en akeleie med blomstene ganske mye opp. Så det er litt av hvert blandt akeleiene også, men en tenker ikke over alt hele tiden. Det en har hatt noen år, bare er der. :rolleyes_wp:

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Arkiv