Forventninger

Som vanlig er optimismen stor og vi venter oss en varm og god sommer. Bur kanskje ikke på rett plass, men det positive er at det aldri blir plagsomt varmt om sommeren. Tørt kan det bli, men har aldri hørt om vanningsrestriksjoner her.
I dag var det første dag på lenge at det rett og slett var fint og varmt ute: 12 grader bare, men vindstille og sol. Da er det bikinivær. 4 Forventninger

Sønnen fikk vite at han skal opp i engelsk muntlig på onsdag, han forventer det går greitt. Det regner jeg med også, han er talefør og på engelsk mye bedre enn meg.
Selv om det har vært noe kaldt og vindfullt i det siste, gror det godt i hagen. Ja det blomstrer for fullt også, for nå er det tulipantid. Så når det er snakk om forventininger så er disse de første som forventes å innfri:

valmuer 800x600 300x228 Forventninger

Fyllte oransje orientalske valmuer


De er store og flotte når de blomstrer og sprer seg som ugress. Etter blomstring rives hele planten opp, men det er ikke nok for å hindre at de sprer seg utover. Neste år kommer det flere.
En plante som dessverre sprer seg dårlig er denne liljen med over 30 knopper i år:
liljeknopper 800x600 300x213 Forventninger

Steigenlilje

I fjor syntes jeg også den pyntet opp:

Men det forventes minst dobbelt så mye blomster på hver lilje i år.

Men man lever i nuet og dagens vinner er denne:
hvit tulipan 800x600 196x300 Forventninger
En lav og vakker tulipan, muligens er det «Concerto».
Blomsten bak er «hvite dupper». Velkjent nordpå.

2 comments to Forventninger

 • Elsa

  Steigenlilje har jeg aldri sett eller hørt om. Er den i salg i hagesentrene? Eller hvor kan en få tak i den?

  Her venter vi på at sommeren skal komme tilbake, den har vært litt fraværende i det siste :o)

 • Erna Kari

  Steigenliljen blir også kalla Kaukasuslilje. Den heter Lilium monadelphum. Den er vanskelig å få tak i, sikkert fordi den ikke formeres så lett. Langangen planteskole har den. Den blomstrer først av mine liljer. Den dufter best og er høyest og flottest. Mener at den høyeste var 140 cm ifjor. I år ser det verkelig ut som om det skal bli storblomstring på alle tre. :lol_wp:

Legg igjen en kommentar

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Opp…

Arkiv

Translate

  Translate from:

  Translate to: