Det må gjødsles

Nå veks det for fullt og plantene treng mat. :D Så gjødsel må til, mannen skulle ordne det igår før han forsvann på arbeid igjen. Han kom heim med en sekk som det stod naturgjødsel på og beskjed fra mannen i butikken (som så vidt jeg vet har greie på hageting) om at det ikke skulle lukte så mye når det var strødd ut i regnver. Og her har det regna stritt både i går og idag.
Men det stinker :furious_tb:
Heldigvis så stoler jeg ikke på andre sin mening om luktfri gjødsel, så jeg sa at det bare skulle gjødsles i bedene med dette, så får plena få sitt ved neste anledning (mann tilstede samtidig med regn). Sist vi gjødsla ble det brukt det som kalles helgjødsel (bra for meitemarken det også), og det lukta minimalt etter utstrøing.
Naturgjødsel = hønsegjødsel og eneste måten å bruke det på er å grave det ned i jorda. Men det er ikke en overkommelig oppgave her i hagen, iallefall ikke nå midt på sommeren når bedene er stappfulle.
Jeg er oppvokst på gård og er vant til naturgjødsel i mange former, men denne hønsegjødsla på pose er stinkbombe i forhold til det meste jeg har lukta. :thumbdown_tb:

Får håpe det verste av lukta har gitt seg til imorgen, for da har meterologene lovet etterhvert oppholdsvær og til dels sol i noen dager. I tillegg varmt istedet for 8 vindfulle og til dels våte grader idag. Og blir det bedre vær er jeg sikker på at første liljen vil sprette ut i morgen, og først ut er nok Steigenliljen som absolutt lukter mye og godt. :thumbup_tb:

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Arkiv