Utenfor mitt soveromsvindu

Trekker fra gardinen for å se på været om morgenen, idag var det vått og grått til en forandring, men dette lyspunktet stråler uansett vær:

bekkeblom

(Trykk for større bilde)

Dette er en fylt bekkeblom som jeg fikk av en venninne.  Den står i ett vått drag  nedenfor en bekk som er lagt i rør, og her trives den storartet i den fuktige jorda. I tillegg er det plantet en sverdiris i  samme området som også raskt ble bedre der enn i normalt bed. Bekkeblomen stod med grønne blad under is i vår, uten å ta skade av det. Er det noen som vet om flere planter som liker å bli så våt på føttene, så si ifra. Det er plass til flere oppetter «grøfta».

I dag har det regna jamnt men  kanskje ikke nok til å avverge lyng- og gressbrannfaren som det vart advart om i dag på yr.no.  No i kveld ser det som det lysner og det er akkurat som værvarslet, så da stemmer det kanskje at det blir sol igjen i morgen. :smile2_ee:

Jeg  har fått ut så mange av plantene (særlig store georginer) fra drivhuset nå at det var plass til solsenga igjen. Så blir det litt småsurt ute,kan jeg ligge der og nyte sol, grønnsakplanter og blomster. Og blir en sulten så henger det mat på buskene.  Litt varme nå så er første agurk klar og  grønne paprika er det mange av.

2 comments to Utenfor mitt soveromsvindu

  • nydelig selvlysende bekkeblom!
    Og såklart må du ha plass til deg selv i drivhuset! Du er vel kansje like varmekjær du som agurken ;-)

  • Erna Kari

    Jeg måtte sjekke fargen på den fylte og gikk ut på soverommet på andre siden av huset for der står det en solid tue med vill bekkeblom. Og den fylte typen vises mye bedre, skarpere farge.
    Jeg er like varmekjær som agurken, men får ikke spinnmidd i tørt vær. :jittery_tb:

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Arkiv