Beste 17 mai vær på 45 år

Jeg kan ikke garantere det, men jeg ble fortalt at det var 45 år siden været var like bra i Bodø på 17. mai. Vindstille, 19 grader og blå himmel.

17mai 800x600 300x226 Beste 17 mai vær på 45 år

Det er hardt arbeid for tiden å greie å vatne ofte nok alle plantene i småpotter som er ute for tilvenning.  Disse på verandaen er nå godkjent for å være ute døgnet rundt, men det tar litt tid før jeg får alt i jorda.

planter 800x600 300x225 Beste 17 mai vær på 45 år

Er ikke vant til slikt sommervær i tilvenningsfasen.  20 store georginer er nå ute for godt, og de har ikke større potter ennå de heller, enn at det må vanning til flere ganger om dagen.  Da er det greiere med amaryllisene, duftgladioler og fresia som allerede har fått sine store potter.  Svetteslangen er kopla til i bedet på framsida av huset og det vart vanning der også i dag.

2 comments to Beste 17 mai vær på 45 år

 • kristino

  Har du gladioler og fresia i krukker hele sommeren igjennom? :-S Tenkte de kanskje måtte stå inntil en vegg.

 • Erna Kari

  Jeg har gladioler og fresia kun for å ha til buketter. Gladiolene treng støtte (2 m høye i fjor) og har de i potte for det er enklere å flytte hvis det blir meldt uvær i blomstringstiden. Tett i tett i 20 liters potte og støtte rundt hele gjengen. :rolleyes_tb:
  Fresia synes jeg er bare uryddige i bed, har de i store potter og setter de ut av veien. Glamini er litt enklere så de setter jeg i bed ganske tett så står de oppreist stort sett. :D

Legg igjen en kommentar

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

You must be logged in to post a
video comment.
Opp…

Arkiv

Translate

  Translate from:

  Translate to: