Vokstervilje

Georgine Pompon Lilliput

Jeg blir stadig vekk imponert over planter sin evne til å vokse raskt. Nå holder jeg på med å sette overvintrede georgineknoller i potter, de har ligget tørt i isoporkasser i drivhuset i vinter (aldri under null grader). Det er selvfølgelig altfor mange knoller :help_tb: , de vokser godt om sommeren og må deles hver vår før planting. Jeg la merke til en idag, en Pompon som var sådd (frø) i fjorvår. En sommer og den tørre knollen uten jord var nå 1,7 kg. :thumbup_tb: Jeg har knoller som er atskillig større før deling, men de starta ikke fra frø ifjor. Jeg er glad i georginer, de vokser og blomstrer uansett sommervær. Etterhvert har jeg lært at setter en dem til driving tidlig, så blomstrer de hele sommeren til frosten tar dem. Har litt problem med å skrive på hjemmesiden min for tiden.  PCen min er sendt til reperasjon. :wallbash_tb :-( Grafikkort som går varmt?) Er litt verre å fikse bærbare PCer selv. Har stabla sammen noe gammelt utstyr, men må dele tastatur med en annen PC. Har for dårlig skjerm til å se bilder også. Det blir vel bedre tider.

2 comments to Vokstervilje

  • Mari_

    Stilig da med 1,7kg! Georginer er kjempeflotte blomster.
    Kjøpte 3stk på Europlris i fjor som jeg prøvde å overvintre. Den ene hadde begynt å spire så den er det liv i. Men alle 3 hadde skrumpet mye og jeg prøvde å være litt lur og gi dem en skvett vann, noe som resulterte i at endel av knollene har råtnet… Ikke så lurt alikevel. Nå er de plukket reine for tørre og råtne deler og satt i potter. Forhåpentligvis så kommer de andre to med skudd også. :-S

    Med 70 potter med georginer tenker jeg at du får en jungel etterhvert. Hærlig :D

  • Når jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av alle pottene nå, så blir det straks verre når det begynner å vokse og de må ha lys. :D Så lenge vinterisoleriinga (bobleplasten) er på i drivhuset, er det ganske mye mindre plass der også. Jeg tror at tenåringen er såpass oppegående at han har skjønt at rommet hans blir jungel en stund i år også. Han har mye vindu mot sør og ett stort takvindu. (I)

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Arkiv