LØKENE ER I JORDA

56 tulipaner i jorda i mørket idag.  Da er løkplantinga over for i år.  Nå meldes det kaldt igjen og ifølge mannen så vet han ikke om flere løktomme plasser nå.  Han har da satt ned 247 tulipaner og narsisser, og mengder med krokus, alt ble tatt opp tidlig på sommeren for å gi plass til sommerblomstene (ettåringene).  Så er det kjøpt nye: 171 tulipaner, 10 hyasinter, 20 våriris, 74 krokus, 6 liljer, 5 gråkroner og 1 persiakrone. I dag ble de siste tulipanene kjøpt og satt i jorda. Det var lite utvalg så sent på året.  Så venter vi på våren.   (*)

Mye løk er i bedene året rundt, tar bare opp det som må opp for å gi plass til sommeren.Bak i hagen er det etablert fellesgrop for småløk, de som ikke er stor nok til å blomstre neste år. De er ikke telt opp, men blomstrer om en to års tid.

Litt blomster er det nå også men det er inne.  Denne er først ute av amaryllisene i høst:

Amaryllisen lyser opp i den mørke årstida

Amaryllisen lyser opp i den mørke årstida

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Arkiv