Våren er her

Våren kom så absolutt i går og ifølge værmeldinga framover, ser det ut som om vi får vår i år. Det hadde vi ikke ifjor. Litt hvit nedbør må en regne med fremdeles, men telen minker. Der snøen er borte ser det ut som det er godt med liv i blomsterbedene, også det i motsetning til ifjor da det var mye som ikke kom opp att etter vinteren. Stormsikringa er tatt av drivhuset og regner med at neste helg blir bobleplasten (isolering) tatt ned og da blir det mye bedre plass i drivhuset. Har noen veggfaste hyller som er utilgjengelig så lenge bobleplasten er på. Forøvrig er det fullt av planter overalt, men som vanlig under full kontroll bortsett fra at i år er det bare notert hva som er sådd og dato. Før om årene har jeg notert spiredato, prikledato og antall planter for hver sort også. Noe må en bortprioritere når ryggen er vrangsnudd, det viktigste er at plantene har det bra.

I dag er været så ymse, men igår trivdes både jeg og sommerfuglene ute:

Sommerfuglene svermet og var lite i ro

Min datter var faktisk tålmodig nok til fotgrafere, det tok litt tid for sommerfuglene svinset fra blomst til blomst og var ikke spesielt fotogene.
Ellers ett oversiktsbilde over noe av vårblomstringen nå, det meste i bedet og noe på plena:

Fra snø og vinter til vår går det kort tid og det var absolutt påkrevd å få ryddet gammelt rask fra bedene slik at krokus og spirer fikk komme fram. Kall’n er som vanlig hjelpsom med det fysiske hagearbeidet og skjønte det var tid for hagearbeid i går da han kom fra arbeid. Han kom inn og lurte på om noe rødt var fra ifjor eller var årets, da måtte jeg ut og sjekke. Jeg husket ikke at jeg hadde tusenfryd(den jeg sår selv opererer som ettåring), men den stod trassig i blomst under nedvisna planter, litt pjusk men frisk luft vil sikkert hjelpe. Ellers blomstrer julerosa (ikke akkurat juleblomst her) og for første gang har jeg sett rosmarin blomstre og den har stått i drivhuset i vinter.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Arkiv