Kald natt, tilløp til varme idag

Ullgenser er lettvint og kjekt å ha om sommeren her, hittil i år har den knapt vært av. Det var faktisk korte glimt av T-skjortevær idag, og jeg var ute til sola gikk ned uten behov for vinterbuksen. :yes: Så kanksje det går mot sommer. Dagen gikk med til vanning av alle stakkarene som ikke har fått sin plass ennå (dvs står i småpotter og må vannes tre ganger dagen minst), og det ble plantet en del. Engletrompetene er tilvent utelivet og fikk idag komme i store potter. Etter å ha funnet hengepotta til pelargoniaen, var det plent umulig å finne att pelargonianen. Den dukka opp da jeg lette etter sommersolhattene (planter altså). Etter å ha planta ett par av «Brennende kjærlighet»(Lychnis chalcedonica) og gitt bort «resten» til naboen, så dukka det jammen opp to lange rekel til av den samme sorten. Til å være staude så har den vokst svært fort fra frø til nå å ha knopper.

Vårblomstringen er i full gang og dagens bilder er ulike varianter av den. Først den som overraskende dukka opp igjen i år, etter å ha vært borte ifjor:

fyllt hvitveis 300x244 Kald natt, tilløp til varme idag

Fyllt hvitveis

Så en ny tulipan av året som ble meget pen og har oppført seg bra, men har ett for vanskelig navn å huske:

Tulipa Hatsuzakura 225x300 Kald natt, tilløp til varme idag

Tulipa Hatsuzakura

Til slutt en gammel traver som akkurat nå blomstrer i mengder i gult, oransje og hvitt, absolutt mest av den gule. Når det er så mange av de så ser en egentlig ikke på hver enkelt blomst:

sibirvalmue 300x234 Kald natt, tilløp til varme idag

Sibirvalmue

Legg igjen en kommentar

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Opp…

Arkiv

Translate

    Translate from:

    Translate to: