Innevær

Har vel egentlig vært fint vær idag og regnet kom først nå ikveld.  Med værmelding på en del regn og sterk kuling, var det bare å prøve å tenke ut hva som tåler dårligst vind og regn. :ponder_tb:  Verandakassene er satt ned på gulvet, de står løse oppå rekkverket og har stort vindfang nå sent på sommeren. To store engletrompeter og ett piggeple fikk komme inn i drivhuset, de har så store blad at vinden river de i stykker.   Georginer og fuksia er tøffe typer og får berge seg selv, og Afrikas lilje har sterke stilker og jeg regner med at de klarer dette selv om de står i full blomst. Balkonglønnene får nå komme inn i varmen og bli stueplanter igjen.  De trives ikke i Bodøvind uansett, så skal ikke ha de ute neste sommer.  
Resten står i bed og får klare seg så godt de kan, med været denne sommeren har de dårlig trening med vind og regn. :rolleyes_tb:

Innevær noen dager (eller mer) får komme stueplanter og akvariene tilgode. Akvariene må alltid ha ett minium med stell, så de klarer seg. Stueplantene har såvidt overlevd finværet, med noen unntak som har tørka ihjel. Bjørkefikenen som ble hardt nedklipt i vår, har vokst seg stor og svær igjen, og den er det ikke plass til her i huset og den trenger ett nytt og større hjem.

Det er kjøpt nytt blad til algeskrapa, men det er ikke montert ennå. Så representanten for akvariebeboerne er fotografert gjennom ett algebevokst glass:


Marine Betta Calloplesiops altivelis

Marine Betta Calloplesiops altivelis


Marine Betta er av de større fiskene i akvariet. Den er dårlig svømmer og ligg mye i ro, derfor trenger den ikke så mye mat som de mer hardtsvømmende fiskene. Spiser egentlig levende fisk, men var grei å lære opp til å spise vanlig akvariemat. Forhåpentligvis er det ikke den som har spist de to «småfiskene» som er forsvunnet.
Det er en krabbe som har vokst seg for stor som er første mistenkte. Så det skal bli krabbefangst snart, men vet av erfaring at det er tålmodsarbeid. :?


Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Arkiv